Кианит

Ако търсите защита, лоялност, спокойствие и честност, това може да бъде идеалният кристал за вас. Той може да ви помогне да проявите мечтите си и да направи живота ви много по-лесен и лек.

Кианитът е наситено син, прозрачен или полупрозрачен кристал с перлен блясък. Има набразден с черно, зелено, индиго и бяло, но съществува и жълт, розов, сив, зелен, черен, бял и оранжев кианит.
Добива се в САЩ, Швейцария, Италия, Бразилия, Австрия и Индия. Името му идва от гръцката дума „kuanos“ или „kyanos“ – наситено синьо.
Той е кристал за хората, търсещи почивка и релаксация. Кианитът влияе комплексно  на физическо, емоционално и духовно ниво. Поддържа ума и сърцето силно свързани. С него запазите самообладание по време на конфликти.

 

Литотерапевтите го наричат “детски камък”, защото с него много бързо се възстановява организмът след инфекциозни болести. Той понижава температурата, премахва треската и помага за спокойния сън на детето. Влияе положително върху развитието на клетките, помага при лечението на нервната, отделителната, мускулната и ендокринната система. Помага при треска, при проблеми с щитовидната жлеза, надбъбречните жлези и гърлото. Положително влияе върху състоянието на мозъка, понижава кръвното налягане и е естествено средство за облекчаване на болката и лечението на инфекции. Лекува проблеми с врата, очите, слуха и обонянието.

Кианитът е камък, който помага за намаляването на свръхтеглото и връщането на тялото в здравословна форма. Предрозполага да преминем по-плавно към по-чиста и здравословна храна.   Естествено той не заменя  здравословната диета и начин на живот, не е достатъчно  само да го искаме, а да заживеем по-здравословно.

Лечебната енергия на кианита може да помогне при физическа и емоционална умора и
е естествено средство за облекчаване на болката.
Кианитът стимулира мисълта и комуникацията. С него ще създаваме по-добри взаимоотношения с околните. Камъкът и неговите енергии помагат да се чувстваме по-уверени когато  изпитваме тревожност и безпокойство, и  да бъдем по-уверени, ако сме стеснителни.

Кианит е камък за късмет. Притежаването и носенето му близо до тялото ще привлекат късмета. Той е кристал за растеж и разширяване, също като диоптаза. Ако искате кариерата или бизнесът ви да се развиват, това е кристалът, който трябва да имате. Също като Слънчевия камък, кианит символизира ново начало. Дори ако в миналото нещата не са се получили толкова добре за вас, синият кианит ще изчисти всички лоши енергии и ще ви позволи да започнете отначало, на чисто. Когато една врата се затвори, друга със сигурност се отваря. Кианит помага да разпознаем тези възможности, да проявим инициатива и да се възползваме максимално от тези положителни знаци. 

Когато се опитвате да спечелите някого, или да продадете продукт, или искате хората да приемат вашите идеи, имайте Кианит у себе си. Със сигурност ще видите разликата!

Всеки кристал или камък може да бъде любовен кристал или любовен камък.  Кианитът не прави изключение. Независимо дали сте сам и търсите партньор, влизате в нова връзка, изцелявате сърцето си от изгубена любов, или искате дълготрайна настояща връзка, енергиите на Кианит ще работят, за да го сбъднете, като  анализирате опита си и постъпвате мъдро. кристалът  ще ви насърчи да погледнете назад към миналите си преживявания и да вземете уроците както от добрите, така и от лошите моменти. И ще ви държи фокусирани върху настоящето и това, което искате да се случи. 

Кианитът е символ на  лоялността. Когато сте влюбени в някого и сте обвързани, вашата лоялност към него е даденост. Но в трудни моменти, когато оценявате отношенията си, дали  да останете  лоялен, кианитът ще ви накара да продължите да обичате, дори да преминете през емоционални бури и тежки времена, и да останете. Когато имате нужда от сила и смелост при проблеми и конфликти, синият кианит може да ви ги даде.

Кианитът е изпълнен със заземяваща енергия. Балансира всички чакри в тялото и възстановява хармонията. А когато  има баланс, можем свободно да изразяваме своите мисли и чувства. Помага при медитация за ускоряване процеса  на отпускане на тялото и ума.   не задържа отрицателна енергия и не се нуждае от почистване. Премахва енергийните блокажи и балансира всички чакри. Синият кианит е свързан с гърлената чакра и отличен за медитация. Черният кианит е свързан с коренната чакра. Защитен е и отблъсква негативизма. Зеленият кианит балансира сърдечната чакра и поддържа сърдечния баланс.  Силата на Кианит може да се сравни с водата – пречиства с тиха и нежна сила.

Ако носите кианит като бижу, винаги ще имате мощна енергия близо до тялото си. Той е добър кристал, който да използвате за почистване на други камъни и кристали. Просто  ги  съхранявайте  заедно.
Ако искате да усилите енергиите на кианит, можете да го комбинирате с лабрадорит. Ще постигате бързо хармония, ще имате  по-хубави сънища, особено когато се фокусирате върху това, което искате да се случи в действителност.

Ако търсите защита, лоялност, спокойствие и честност, това може да бъде идеалният кристал за вас. Той може да ви помогне да проявите мечтите си и да направи живота ви много по-лесен и лек.

Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.