Диоптаз

"Аз съм отворен към Вселената".Диоптаз е камък на прошката и освобождаването от минали грешки.

Диоптаз /Dioptase е полупрозрачен кристал. Изумруденият или синьо-зелен цвят се дължи на медните отлагания в него. Първото му използване е дотирано от 7200 г. пр. Н.е. Диоптаз е камък на прошката и освобождаването от минали грешки. Помага за успокояване на гнева и негодуванието и връщането на радостта в ежедневието. Подходящ както за ежедневен лечебен камък, така и за медитация. Кристалът насърчава милосърдието, прошката и състраданието. С него ще се освободите от нуждата си да контролирате други хора.  Разтварят скръб, мъка, предателство, сърдечни болки и болка от изоставяне.

Камъните диоптаз дават чувство на сигурност, когато сме самотни или изоставени. Насърчават  към баланс, мир и хармония.  Пречистват енергиите на хората, с които общуваме, и местата, в които прекарваме времето си. Малките камъчета диоптаз носят късмет и много жизнена енергия – повишават защитните сили и   интуицията. Те могат да се използват като талисмани за финансово стабилно бъдеще.

Най-добрите комбинации с Диоптаз: чудесно се сдвоява с азурит, малахит и хризокола. Тези камъни се допълват добре ако ни предстоят големи промени в живота.

В комбинация с перидот и перли ще подобрим отношенията си с околните. Тези камъни влияят положително в моменти на стрес, депресия и изтощение.

В комбинация с авантюрин се използва в литотерапията за  облекчаване на  мигрена и главоболие, зависимости, високо кръвно налягане, проблеми със сърцето и черния дроб, болка и умора.

При медитация подпомага за пълно отпускане и за засилване на медитативното състояние. Може да се използва за изчистване и стимулиране на всички чакри до по-високото ниво на осъзнатост и действие, като носи ободряваща и освежаваща енергия на физическо, емоционално и интелектуално ниво. Отличен камък за духовно развитие и укрепване.  Насърчава просперитета на всички нива и е много полезен за премахване на стари мисловни модели.  Балансира енергиите ин-ян и изравнява чакрите с ефирната равнина.

Диоптаз лекува тялото и ума, насърчава радостното и оптимистично отношение към живота. Ако се чувствате изгубени и не знаете къде да отидете и какво да правите по-нататък, камъните Диоптаз ще ви помогнат да намерите посоката си.

С диоптаз “Аз съм отворен към Вселената”.

Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.