Клуб по ръкоделие – как да си направим Великденски яйца от вълна

Великденските вълнени яйца са оригинална декорация за дома за пролетните празници, които започват на Цветница и приключват в началото на лятото. Те са и чудесен, и скъп подарък.

Здравейте настоящи и бъдещи любители на творчеството с вълна. В  Клуб по ръкоделие ви представяме  как се прави декорация на стиропорено яйце с вълна.

Необходими материали:

Яйце от стиропор

Разноцветна вълна

Игли за иглонабиване

Ножичка

*Хубаво е предварително да си направитe проект – как ще изглежда яйцето. Използвайте лист хартия и цветни моливи или флумастери и нарисувайте яйцето. Вашият проект може да се променя в процеса на творчество.

В предишното видео ви показах как да си направите пролетна украса от вълна с помощта на формички за сладки. Може да използвате този начин за декорация на вашите яйца. Ще станат обемни и пищни. Можете да ги украсите като  животинки – зайчета, мечета, като герои от  анимационни филмчета – Миньоните  са идеални за  яйца, Ядосаните птичета също, барбароните и още, и още идеи.

Яйцето, което показваме във видеото не е претенциозно и се  изпълнява бързо.  И вие няма как да сбъркате, ако следвате проекта си, инструкциите как се прави и не счупите иглите, докато го правите.

Преди да започнете работа с иглата, я  дезинфекцирайте. Тя има работна част с остри шипчета, които вкарват влакната вълна в повърхността на яйцето и практически сплъстяват влакната едно в друго. Големият размер игла е за грубата работа. Фината игла е за окончателна обработка на декорирания предмет – не оставя следи във вълната. Набождайте с бързи движения само работната част на иглата. Не бързайте, не натискайте и не кривете иглата.

Това занимание няма да ви отнеме много време –  час, или два. Винаги може да спрете и  да започнете когато имате настроение за творчество. Опитайте. А ако сте запленени от красотата, която правите с ръце, и ви носи радост, и спокойствие – продължавайте да творите.

За тези от вас, които искат да опитат, но нямат материали в сайта има Великденски комплект за декорация – може да го видите тук.

Великденските вълнени яйца  са оригинална декорация за дома за пролетните празници, които започват на Цветница и приключват в началото на  лятото. Те са и чудесен, и скъп подарък.

Желаем ви  полет на въображението и удовлетворение!  
Надяваме да  откриете с нас новото си хоби.  Ще очакваме да споделите с нас  първите си творби