Морганит

Морганитът повишава увереността, за постигане на целите и мечтите, носи светлина, радост, любов и състрадание.
Морганит е камък на сърдечната чакра и носи енергията на божествената любов и състрадание. Той е отличен камък за лечение на стари емоционални травми. Помага да се примирим с болката от миналото и да открием мисията си в живота. С него по-лесно се трансформира болката и травмите в мъдрост и състрадание. Носи усещане за мир, лекота, радост и трайно усещане за присъствието на Божествената любов, проникваща във всичко.Може би за това годежните пръстени с морганит са предпочитани.
Морганитът е емоционално подхранващ и лечебен, когато сме в депресия, мрачно настроение и безпътица. Камъкът помага да се освободим от болката и гнева. Вдъхва вяра, сила, смелост, спокойствие и увереност. С него ще се почувстваме благодарни за всички малки неща в живота си. Ще ни осигури спокойствие и тишина през натовареното и хаотично ежедневие. Помага да се отървем от стреса. Освен това ще ни отвори за нежността и любовта на другите. Енергиите на Морганит помагат при сърцебиене, за изчистване на белите дробове, облекчаване на всякакъв вид заболявания, свързани със стреса. Използва се и при лечение на туберкулоза, емфизем и астма.
Морганитът е скъпоценен камък на божествената любов. Той носи енергии на изцеление, състрадание и увереност на всеки, който е влюбен или има връзка. Камъкът помага да бъдем себе си.

Най-добрите комбинации с Морганит: Съчетава се с други камъни на сърдечната чакра, включително кунцит и розов кварц; За по-добри сърдечни отношения и повече любов – комбинация на морганит с естествени изумруди; В съчетание с мъхов ахат морганитът може да помогне за излекуване на емоционални травми от всякакъв вид. Комбинацията ще създаде енергийна бариера около вас, която ще пречи на хората да се възползват от вашата доброта по какъвто и да е начин; Ако искате да развиете своите екстрасензорни способности и да подобрите комуникацията си с вашите духовни водачи, можете да го комбинирате с опал и диаманти. Морганитът се съчетава отлично с розов турмалин, кварц, зелен смарагд, родонит, лепидолит, аметрин и аквамарин.
Морганитът дава мощна опора за жените, така, че те да открият вътрешната си сила и красота, ще помогне на любовта да тече свободно в живота ви, и ще помогне да намерите изцеление от чувствата си на загуба, скръб, срам или вина. Морганит прави жените независими така, че да постигат мир, любов и радост в живота си!

Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.