Кехлибар

"Аз съм обичан и обгрижван."

Кехлибарът носи енергията на слънцето, топлината и благополучието. Той е подходящ за хора, които се възстановяват от болести, или които имат нужда от повече комфорт и спокойствие в ежедневието си. Кехлибарът може да трансформира отрицателна или застояла енергия в положителна. Използа се за проявяване на изобилие и благополучие, за повече пари, за подхранване, за физическо здраве, за защита, за пречистване.

Смятаме кехлибарът за скъпоценен камък, но той не е камък, а вкаменена смола от древни вечнозелени дървета. Най-старото парче кехлибар е на около 120 милиона години. В късчетата кехлибар често има малки насекоми, уловени от дървесната смола. Цветовете му са разнообразни и често се предлага в различни нюанси на кафяво, оранжево и жълто, но се намира и в зелен, червен и син цвят. Находища на кехлибар има в Германия, Колумбия, Италия, Полша, Русия, Доминиканска република и Великобритания.

Кехлибарът притежава много стара енергия. Това е топъл, весел, мъдър, защитен и лечебен камък. Елиминира всички негативни настроения и отклонява отрицателните енергии, които други хора могат да насочат към нас.

Кехлибарът помага само на положителните хора. Хубаво е да го да имате, ако искате да облекчите стреса и безпокойството си. Той разтваря всички следи от физическо и психическо изтощение, премахва страховете и притесненията. Полезен е при депресивни състояния. Стабилизира емоциите и зарежда с позитивни чувства. Засилва креативността. С него винаги ще бъдете вдъхновени. Ще имате по-добра защита срещу всякакъв вид психическа атака. Ако сте емпат, кехлибарът е талисманът за вас – той ще ви предпази от поемане на чуждите болка и силни емоции. Кехлибарът има много качества, които помагат за изцелението на физическото и емоционалното тяло. Стимулира интелекта и подобрява разбирането за много неща. Помага при вземането на решения.

Кехлибарът притежава електромагнитно качество, което може да изгради електрически заряд и това го прави ефективно лечебно средство. Лечебните му свойства са признати от поколения, дори векове. Освен духовни, емоционални и психологически ползи, има и физически симптоми и неразположения, които кехлибарът може да отстрани, или да предпази от заболявания. Използва се като средство за лечение на главоболие, обикновени настинки, грипни симптоми и други неприятни заболявания, както и за намаляване на болката. Стимулира метаболизма и помага при лечението на стомашни проблеми. Използва се за лечение на алергии, засягащи дихателната система. Облекчава главоболие и мигрена.  Полезен е при ревматоиден артрит, за облекчаване на болките в мускулите и ставите. Подпомага ендокринната и кръвоносната система, стимулира регенерацията на тъканите. Известно е, че пречиства кръвта. Използва се при заболявания на стомаха, черния дроб и далака, както и при репродуктивни проблеми.

Кехлибарът е камък на проявлението – мощен камък, който може да прояви увеличаване на паричния поток или други форми на богатство. Най-популярният камък за привличане на богатство и благополучие. Освен че помага за физическото здраве, емоционалната хармония, и метафизичното здраве, златният цвят на камъка вдъхновява амбицията. Камък за отключване на свежите идеи и изобретателността. Той ще ви вдъхнови да използвате дарбите и талантите си, за да внесете богатство и изобилие в живота си. Разтваря чувството на несигурност и изпълва с енергия на решителност и вдъхновение. Камък за късмет и успех!

Когато става дума за любов и връзки, кехлибарът може да бъде много мощен и полезен камък, защото ни зарежда с повече търпение и разбиране към човека, когото обичаме. Кехлибарът отваря сърцето и очите. Ако имате притеснения за любовния си живот, независимо дали сте сам или имате партньор, чието поведение ви притеснява, медитирайте известно време с кехлибар. Дръжте го ръка, докато медитирате, или седнете спокойно в стая, в която е партньорът ви и забележете мислите и чувствата, които ви идват. Кехлибарът ще внесе стабилност във вашите отношения и ще донесе повече доверие и щастие. С него ще бъдете по-спокоен и по-толерантен партньор. Ще бъдете по-зрели по важните въпроси, които вълнуват вас и вашите отношения. Кехлибарът ще защити връзката ви от външни негативни влияния или смущения – ще укрепи връзката ви отвътре, така че няма да се разпадне лесно при първите признаци на неприятности. Ще премахне отрицателните енергии, които отнемат вашия ентусиазъм и оптимизъм, както и тези, влияещи на вашия стремеж за хармоничен любовен живот. Ще ви отърве от ревност и несигурност. Ще премахне страха и липсата на доверие. Ще ви даде повече мъдрост да приемете нещата, които ви се случват, и тези, над които нямате контрол. Ще ви даде предвидливост, за да се справите с неочаквани събития и да им отреагирате по най-подходящ начин. Кехлибарът е символ на красотата и привличането. Когато го имате и използвате, ще оцените по-добре всички красиви неща и ще бъдете много привлекателни в очите на партньора си. Кехлибарът носи енергия на нежност и обич. Той ще обнови вашата връзка с много нежни моменти. Кехлибарът привлича трайната любов. Няма значение дали преживявате затишие или труден период във връзката си.  Енергиите на кехлибара ще наелектризират вашето желание и ще можете да се насладите на страстни интимни моменти с партньора си.

Кехлибарът трябва да се почиства, когато започне да се затопля по време на носене. Замъглява се, когато е изложен на отрицателна енергия. Не поставяйте своя кехлибарен камък на пряка светлина и топлина твърде дълго, защото това ще го направи чуплив. Той ще донесе облекчение от много физически болки и страдания и ще ускори възстановяването при заболяване. Ако използвате кехлибар за пречистване на вашето пространство, можете да поставите парчета кехлибар в различни части на дома или офиса си.

Кехлибарът е камък за много от зодиакалните знаци, поради своята енергия и сила. Известно е, че оранжевият и златният цвят на кехлибара стабилизират, балансират и защитават. Носен като украшение или талисман, насърчава вечната младост. Той символизира обновената и продължителна вяра в любовта, брака и трайните връзки. Кехлибарът е един от най-желаните и най-стари камъни, защото е създаден от светлина и живот! Той е талисман на красотата и е като втвърдена слънчева светлина, като сълзи на боговете, като капки слънце.

Ако сте привлечени от топлата енергия на Кехлибара, това означава, че търсите естествено пречистване, което да извади болките, несигурността и негативите от тялото, ума и духа ви.

Търсите камък, който да ви пази, вдъхновява и зарежда? Винаги носете кехлибар.

Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.