Аметрин

„Аз съм многостранен човек и съм готов да експериментирам!“

Известен още като Тристин или Боливианит (добива на по-големи количества е в Боливия), Аметрин е смес от цитрин  и аметист. Той  обединява физическия и психическия свят на двата кристала по необикновен начин, и е един от малкото, които свързват земната и огнената с духовната и интелектуална енергии.
Комбинацията от аметист и цитрин е положителна, ярка и цветна. Цитринът е отличен камък за проявяване на желания, но само ако знаем какво желаем да проявим.
Аметистът е камък на ума, въображението, логиката и организираността.  Той е  силно положителен интелектуален камък, известен с изпълнението на желания, подобряване на уменията за постигане на хармония и разбирателство във всички аспекти на живота – връзки и кариера.
С него може да подобрим отношенията си с романтичния партньор и околните. Полезен е за бизнес делата и комуникацията – ако ни предстои да предприемем ново начинание или нова работа.

Аметринът е отличен лечебен камък. Използва се при медитации за освобождаване на блокирана енергия  от чакрите на слънчевия сплит, коронната и третото око, които са свързани съответно с цитрин, аметист. Може да използвате аметрин в специфични ситуации, когато енергията на една от трите чакри е блокирана. Помага за освобождаване от блокажи като цяло, тъй като комбинацията от цитрин и аметист насърчава творческото мислене и креативността, и ще намерите уникални решения на проблемите си.

Ако се интересувате от аурично пречистване, това е чудесен камък, който да използвате. Той разсейва отрицателната енергия от аурата, и я  отваря за всички прекрасни дарове, които светът и Вселената могат да ни предложат.

Аметрин помага да постигнем духовно просветление и освобождаване от всичко, което вече не е добро за нас. Аметринът отваря ума и подобрява телепатичните и психическите способности. Енергиите на този кристал помагат да открием вътрешна си светлина и сила, да останем отворени към света и радостта. Той насърчава мира, радостта и щастието, и позволява да проявим себе си. Разсейва отрицателната енергия и я преобразува в положителна. Енергията му привлича просперитет. Цитринът е камъкът на успеха. Този камък отговаря на чакрата на слънчевия сплит и засилва решителността да останем отдадени на целите, и действията ни за постигането им. Аметистът в аметрин е символ на доволство, стабилност, духовност, мир и сила. Подобно на цитрин, той предпазва всеки, който го носи от негативизъм. Има мощен положителен ефект – успокоява ума и освобождава творческите блокажи, стимулира мисленето. Облекчава симптомите на депресия.

https://brigi.bg/product/grivna-proqvlenie/

Аметрин влияе на емоциите и креативността. В литотерапията се използва за изчистване на токсините от тялото. Смята се, че помага при глухота, проблеми с очите и деменция.

Най-ефективните начини за използване на Аметрин е носенето му като бижута –  обици, гривни, висулки или брошки. Носейки аметрин на видимо място, вие казвате на целия свят „Аз съм многостранен човек и съм готов да експериментирам!“

Аметрин привлича хората. Той съчетава мъжката енергия на цитрина и женската енергия на аметиста. И за това е камък за баланс на сексуалността. Ако чувствате, че връзката с партньора ви е небалансирана, поставете аметрин до леглото си. 
Най-добрата комбинация за използване на Аметрин: подхожда си с цитрин, аметист и планински кристал. Сдвоен с  камъни със защитни свойства – опушен кварц и яспис, разсейва чуждата токсична енергия. Комбинацията от аметрин и седеф премахва негативизма.
Аметрин ще ви носи радост, спокойствие, мир, единство и удовлетворение. Силната му енергия ще ви подкрепя, за да поемете контрол  върху собствения си живот.

Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.