Малки тайни за жълтите кристали и минерали

Жълтите кристали добавят повече жар към ежедневието. Изпълват с вълнение, вяра и оптимизъм.

Жълтите кристали добавят повече жар към ежедневието. Изпълват с вълнение, вяра и оптимизъм.

Независимо от класификацията си (твърдост, състав и свойства), жълтите кристали сe свързват със силата на волята, сексуалността и емоциите. Носят повече енергия и ентусиазъм, вълнение, възторг, подкрепа, вяра в собствените сили и идеи. Жълтите кристали внасят емоционален баланс и засилват творческите способности, влияят на привлекателността и самоувереността. 

Жълтите кристали улесняват, подобряват и засилват комуникацията в семейството. Енергиите им изпълват с топлина, оптимизъм и надежда. С жълтите кристали се постига усещане за просветление, за ново начало, нови занимания и нови пориви. С тях ще се повиши бдителността при общуване.

В литотерапията се използват за лечение на заболявания на дихателните пътища, на лигавиците, за облекчаване на симптомите на настинка и грип, суха кашлица, синузит и бронхит, при лечението на пневмония и емфизем, при стрептококови и стафилококови инфекции, херпес, херпес зостер, язви; облекчаване на болки по кожата и мускулите, зъбите и костите, симптомите на остеопороза, ревматизъм и артрит, подагра и други болести, свързани с костите. Твърди се, че влияят положително на имунната система. Помагат при лечението на депресивни състояния и хронична умора. Действат като противовъзпалително средство и имуностимулатор, и са полезни за кожата. 

Жълтите кристали носят ярка и стимулираща енергия, която помага за постигане на финансови цели. Насърчават просперитета. Каквото и да искате да постигнете, тези кристали ще ви помогнат да го реализирате. Енергиите на тези кристали ще засилят вашата воля и ще ви научат да станете по-уверени в собствените си възможности. С тях лесно ще подобрите способностите си за проявление, напр. да привлечете повече пари и просперитет. Жълтите кристали са полезни при започване/създаване на нов бизнес – помагат да превърнете идеите си в печеливш бизнес. Вибрациите на тези кристали ще ви подтикнат да действате стъпка по стъпка, за да постигнете отлични резултати.

Освен че отдават, жълтите кристали привличат добри вибрации. Те излъчват положителна енергия, която ще ви зареди с приятни  емоции.  Те помагат за неутрализиране на гнева, зареждат със смелост и самочувствие. Повишават чувството за самоуважение и реалистична самооценка.

Освен всичко гореописано, жълтите кристали вдъхновяват за повече ентусиазъм и позитивизъм в живота и любовта.  Освобождават страховете и притесненията, и помагат при преодоляване на срам исвян в любовната връзка.

Жълтите кристали са прекрасни за медитация. Те са кристали на прозрението. С тях ще се задълбочи и подобри цялото медитативно преживяване.

Носете жълти кристали непосредствено до тялото си колкото е възможно по-дълго всеки ден – колиета, висулки, обеци, гривни, пръстени, късче, кристалче в джоба си. Носете ги, ако искате да се изразявате по-добре. Те са помощници на публични оратори и писатели, защото повишават красноречието Дори насън не се разделяйте с тях. Поставени под възглавницата жълтите кристали осигуряват дълбок и спокоен сън. . Използвайте жълти кристали, ако искате повече движение.  Носете ги и когато трябва да вземате важни решения.

Жълтите кристали се съчетават отлично, независимо от вида им – кехлибар, цитрин, топаз, кварц, флуорит, цитрин, авантюрин.

За по-ясен ум комбинирайте слънчев камък, цитрин и азурит.

Ако искате да засилите креативността си, можете да комбинирате кехлибар, карнеол, лабрадорит, сардоникс и авантюрин. Ако искате да внесете промяна в хранителния си режим (т.е. да свалите излишни килограми), използвайте комбинацията кехлибар, зелен турмалин, аметрин, гаспеит, епидот.

Ако искате да проявите по-бързо това, което търсите, можете да комбинирате аметрин и цитрин, или кехлибар, слънчев камък и ахат.

За да засилите въображението си, можете да използвате цитрин, сардоникс и гранат.

Как да разберете дали вашите жълти кристали са истински? Ако близнете кристала, той винаги трябва да е студен. Освен това, ако има някакви примеси в кристала, това означава, че е истински. Когато държите жълт кристал към слънцето, или ярка светлина, трябва да можете да виждате форма, наподобяваща шипове или хоризонтални ивици.

Жълтите кристали са пълни с творчески и интелигентни енергии. Те символизират мъдрост, щастие и радост. Внасят яснота и осъзнатост. Изчистват и активизират ума.

Носете жълти кристали, когато изпитвате умора, изтощение, нервност, или паника. Никога не оставайте без жълти кристали, когато искате да изострите паметта и концентрацията, или искате да избягате от депресията. Дори и когато ви е скучно, пак ги носете.

Ако имате опит с тези кристали и собствени впечатления, споделете в коментар под статията.