Нефрит

"Привличам богатство, любов и мъдрост".

Това е камък, който ще ни накара да оценим всичко, което имаме в живота си, не само  в пари и материални вещи.

Наричат го Нефрит и Жад. Зеленият нефрит е по-често срещан от жадеит и се  счита за „стар и истински китайски нефрит“. Той е  малко по-мек от жадеита и  за това  е  използван  за  изработването на тотеми, талисмани – малки  и по-големи фигурки.  Има  тъмнокафяв, черен, сиво-кафяв, жълт и жълто-зелен нефрит и  се предлага  в различни цветове (много  често е  изкуствено оцветен или  синтетичен). 

Зеленият нефрит носи енергията на Земята и природата – здравословна, успокояваща и подхранваща.  Привлича изобилието и помага за физическо и духовно благоденствие и благополучие. Стимулира позитивна енергия във взаимоотношенията.

Използва се при ритуали за  изобилие и пари, заземяване, радост, любов, лесно решаване на проблеми.   В продължение на векове културите по целия свят вярвали и вярват, че  нефритът  е носител на добро състояние и благополучие. Маорите използват нефрит в талисманите  за  дълголетие. Ацтеките и маите с негова помощ осъществявали  връзка с боговете и лекували. Китайците  и днес смятат нефритът за символ на добродетел, щастие, смелост, чистота, дълголетие, богатство и мъдрост, че носи благосъстояние във всички области на живота.

ато елемент на Земята, нефритът  е символ на просперитет и изобилие, което може  да означава  и повече от обикновено богатство. Може да подобри финансите, чрез поощряване на творчеството и  креативността но своя притежател . Може да помогне  щастието да е обилно и естествено в живота, затова често се използва като талисман за късмет. 

Ако имате нефрит или  жад – той  ще повиши самочувствието ви. С негова помощ може да проявите всички неща, които искате да постигнете в личния си, професионален и духовен живот. Комбинирате с Шатукит и Малахит  ще стимулира фантазията и въображението. и изпълва с новаторски идеи, които могат да променят живота ни  и живота на другите хора.

Нефритът е символ на пътуванията – физически, емоционални, умствени и духовни. Камъкът подобрява психическите способности и укрепва връзките в  духовната сфера. Използва се при медитация. Освен това е камък на здравето – може да донесе много полезни ефекти на тялото, докато работи върху основните причини за заболяванията.
В литотерапията с използва за  премахване на токсините, натрупани в тялото, за лечението проблеми със зрението, при безплодие или други проблеми, които засягат репродуктивната система, като нередовен цикъл или ПМС,  при лечение на стомашни оплаквания и други заболявания, които засягат сърцето, черния дроб и бъбреците.
Нефритът  притежава изчистваща енергия, която стабилизира  емоционалното равновесие. Балансира  женските и мъжките енергии в романтичната връзка. 

Ако животът ви е поредица от бедствия, притежаването и носенето на камъка ще ви помогне да се отървете от негативните енергии и да увеличите положителните. Той притежава много мощна енергия, която ще повиши силата на други скъпоценни камъни, с които  е комбиниран.

Този камък съществува от векове и се използва от различни култури заради невероятните си сили. Ако имате нефрит, вашите взаимоотношения ще бъдат изпълнени с щастие, баланс и хармония. Ще бъдете вдъхновени да станете по-независими и самостоятелни.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.