Унакит

Унакит носи енергията на младостта, растежа, богатството, успеха, любовта и невинността.

Балансира емоциите, предизвиква радост към малките неща, повишава удоволствието от хоби занимания и в същото време вдъхновява към постигане на измерими успехи в проекти и начинания.
Най-добрите комбинации за използване на Унакит са с кристали и минерали, представляващи  елементите  въздух, огън и  вода. Тъй като е балансиращ камък, свързването му с други  камъни ще  осигури успех във всяка област – например с кварц, ахат и аквамарин. За духовно развитие и усъвършенстване, съчетайте унакит с ангелит и ларимар. Прекрасна е комбинацията с пренит, всякакъв вид яспис и  родонит.

Когато се използва като придружаващ камък, той помага  за поддържане на баланса между физическия и духовния живот.

С унакит лесно ще премахвате пречките по пътя към личностно израстване. Камъкът освобождава от гняв и болка. С него  ще  сте с повече самочувствие, самоконтрол, позитивността ще  е  във вас навсякъде, а и ще правите по-малко грешки, и ще имате по-малко неуспехи.

Унакит е камък за саморазвитието и емоционалното изцеление, физическото здраве и пречистването. За търпение и постоянство. 
Освобождава енергийни блокажи. Използва се за регулиране на репродуктивната система, за по-лека бременност и за здравословно развитие на неродените бебета.Ефикасен е при възстановяване от травми или  заболявания. Стимулира общото физическо състояние и е идеален за използване при медитация.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.