Оникс

Мощен защитен камък - абсорбира и трансформира отрицателната, и помага да се предотврати изтичането на лична енергия.

 Стимулира развитието на емоционалната, физическата сила и издръжливост по време на стрес, объркване или скръб. С оникс “Аз съм фокусиран и решен да постигна целите си!” Силен защитен камък, който  отклонява негативната енергия, насочена към вас по време  на конфликти. Ониксът е черен, но има и кафяви, розови, червени, зелени и безцветни камъни. Увеличава личната  положителна енергия. С него  ще се почувствате по-леки, по-жизнени, енергични и непобедими. Камъкът изпълва с увереност, успокоява тревогата, премахва страховете и облекчава  напрежението.
В комбинация  с кварц и пирит, ониксът  повишава жизнеността, издръжливостта и силата, укрепва дисциплината и самоконтрола.
Привлича щастие и удовлетворение, освобождава от болка и  емоционални рани.

Използва се  в литотерапията за  подобряване на състоянието на бъбреците, очите и косата, облекчаване на физическа болка при бременни жени, и за бързото и лесно раждане. Полезен  при лечението на заболявания на костите,  ставите и мускулите, зъбите и меките тъкани. Смята се, че  помага за сваляне на излишните килограми. Подобрява  слуха и може да помогне при лечението на заболявания или проблеми на вътрешното ухо. Укрепва имунната система, помага при възстановяване след болест. Използва се за стимулиране на клетъчната регенерация.

Ониксът носи енергията на щастие, изобилие и просперитет. Помага за  освобождаване от физически и психически  стрес, за превръщане на  негативните преживявания в положителни. В съчетание с тигрово око се подобрява  прозорливостта и взимането на мъдри решения, увеличава  късмета и възможностите за успех.
Ониксът  е изпълнен с енергия на любов, привързаност и приятелство. Подобрява чувствеността. С него лесно се контролират и управляват сексуалните импулси. Насърчава хармоничните и романтични отношения. 

Носете оникс като бижута, за да го използвате и като личен амулет за защита.

Когато почиствате бижута с оникс, най-добре  е да го правите с вода и мека кърпа.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.