Ларимар

"Вярвам на вродената си сила и мъдрост" Наричат го камък на Атлантида.

“Вярвам на вродената си сила и мъдрост”
Наричат го камък  на Атлантида. Камък на грижовността и мъдростта. С ларимар  ще говорите направо от сърцето. Отличен камък за разсейване на  гнева и превръщането му в спокойствие. Помага за  облекчаване на стрес, тревожност, депресия. Допринася за по-ясна и директна комуникация. Ларимар е камък с високи вибрации и за това  се предпочита при медитация. Носи спокойствие и баланс във всяка ситуация. Премахва стреса и негативността. 
Подхранващ камък, който стимулира процеса на изцеление на тялото, ума и душата. Може да помогне при идентифицирането и разбирането на поведения, причинени от стари модели/ програми, от които искате да се освободите.
Ларимар е изключително ефективен, когато се носи като бижу. Казват, че с редовно носене на камъка може  лесно да откриете  сродната си душа.   За повече духовна сила – комбинирайте ларимар с аметист и ангелит.  С розов кварц и мъхов ахат ще се повишат вибрациите на камъните при медитация. Комбинацията  ларимар с   кварц влияе на подобряването на комуникационните умения.  
Това е камък, който може да успокои емоциите, хладните настроения и да облекчи стреса, като носи чувство на спокойствие и баланс. В литотерапията се използва за лечение на  химически дисбаланс, нарушения в настроението,  инфекции, астма, настинка, главоболие и мигрена, гърло, за регулиране функциите на щитовидната жлеза, при задържане на вода. 

Камъкът помага за  създаване  на здрави взаимоотношения с другите. За по-ефективна  комуникация и изразяване на  чувствата. За  разпознаване на собствените негативни  чувства и за тяхното по-лесно трансформиране  в положителни.Не излагайте  бижута  от ларимар на силно  слънце. Почиствайте с мека кърпа и сапун.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.