Содалит

Казват, че содалитът е камък на сърцето - носи вътрешен мир и спокойствие на ума.

Содалит е високо ценен художествен скъпоценен камък – усилва творческата енергия. Препоръчва се на скулптори, художници, писатели и творци – насърчава  творческото вдъхновение. Стимулира ума, съзнанието,  засилва интуицията  и аналитичните способности. Насърчава вярата в себе си и целеустремеността. Камъкът балансира емоциите и намалява пристъпите на паника. Помага за  освобождаване от старото и безполезното. 

Камък на пробуждането – за повече дисциплина и воля в личния и обществения живот. Носенето на содалит през деня може да помогне да се намерят ефективни начини за справяне с ежедневните задачи и проблеми. С него лесно се преодолява умственото объркване и страха/фобиите. Той може да помогне да изразите всички неща, които искате да кажете по най-добрия възможен начин. Лекува стари емоционални рани и  носи радост.

Содалит е камък на приятелството и бизнес отношенията – насърчава доверието, комуникацията и творчеството. Повишава производителността и ефективността- много важни фактори за успех във всяка област. Содалитът вдъхновява за упоритост при преследването на целите и за постигане на успех.

Камъкът насърчава любовта. Ако не сте доволни от любовта, която имате в момента, содалитът може да ви помогне да разберете какво чувствате, и кураж да  изкажете думите, които не смеете да изречете.  Камъкът ще ви зареди с упоритост, за  да останете отдадени на човека, когото обичате и да се издигнете над предизвикателствата,  с любов и уважение. Содалитът подканя да слушате инстинкта си и да се доверите на собствената преценка.  Това е  идеалният камък за успокояване на емоциите. Ако имате содалит в колекцията си, го носете всеки ден. Това е великолепен камък, който ще изглежда страхотно с всяко облекло. Содалит може да се комбинира с камъни и кристали, особено ако искате да привлечете късмет, богатство и изобилие -серпентин, йолит, тъмносин или кафяв авантюрин, тюркоаз, червен яспис, перидот, хематит, карнеол, флуорит, авантюрин и ахат, за да се насладите на плодотворни дни и продължителен късмет и успех.Ако искате повече любов в живота си, можете да комбинирате содалит с тигрово око, розов кварц, перидот, гранат, карнеол, червен авантюрин или изумруд.
Ако търсите духовен растеж, може  да носите содалит с аметист, тюркоаз, лимонов нефрит, серпентин, йолит, аквамарин, розов кварц, оникс, хематит, флуорит и лунен камък. Носенето на гривна може да помогне за изчистването на негативни мисли, страхове, вина, стрес, нервност и носи хармония във вътрешната същност. Регулира обмяната на веществата, повишава имунитета, почиства органите и помага на метаболизма. Гривна с камъни содалит може да ви помогне да вникнете в себе си,  да погледнете по-задълбочено на силните и  слабите си страни, желания и цели, така, че наистина да можете да се съсредоточите върху това, което искате. Носете я през целия си работен ден, за да  намерите по-лесно решения и начини за постигане на ежедневните задачи.

В литотерапията се използва за подобрява храносмилането, понижаване на високо кръвно налягане, регулиране на щитовидната жлеза. Използва се при ендокринни проблеми, проблеми със съня, болест при пътуване, задържане на вода, прочистване на черния дроб, пристъпи на тревожност и депресия. Укрепва имунната система, успокоява съня  и балансира метаболизма. Содалитът помага да се отървете от вината и ирационалните страхове,   да отвориш очите си и да видиш собствените си грешки. С него лесно можеш да имаш  силата и смелостта да промениш лошите си навици. Когато почиствате бижута от содалит -може  да изплакнете с обикновена вода, но не ги накисвайте за дълго време. Чистете в сол, с методите на ароматерапията, дори чрез звук…

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.