Малахит

Гривните с малахит са мощен защитник срещу отрицателната енергия, отварят сърцето за промяна и напредък, помагат за духовна еволюция, като изчистват минали негативни преживявания, лекуват на физическо и на емоционално ниво.

Малахитът има царствен и хипнотичен вид. Египтяните го използвали като талисмани заради защитните му сили. Известен е като камък – „огледало на душата“ и „камък на трансформацията“. Ако любимият ви цвят е зелен, тогава този камък определено е за вас! Помага за справянето с промените- стимулира мисленето и контролира емоциите при предизвикателства, изненади и неочаквани събития. 

Камъкът символизира лечебната зеленина на природата. Отваря очите ни за красотата на света и дава яснота как да използваме всичко, което ни заобикаля, за да станем по-добри, по-щастливи и по-спокойни. Предпазва от неприятности и  злополуки. Това е камъкът на пътуването и пътешествията. Носете го, когато се страхувате от летене и височини.

Малахитът е известен със своята лечебна сила – засилва имунната система, използва се при проблеми с ПМС и болезнен цикъл (преодолява вълчия глад, свързан с него). Наричат го още „акушерски камък” – акушерките го използват за облекчаване на болки и за защита на майката и бебето по време на раждането. Използва се за понижаване на кръвното налягане,  при астма, ревматични болки и чревни проблеми, облекчава треперенето, свързано с болестта на Паркинсон. В комбинация с черен обсидиан малахитът повишава енергията на тялото.

Малахитът е камък на растежа, развитието, създаването или обновяването. И е камък на щастието. Всеки, който го има, може да притежава всички неща – пари, богатство и възможности. Малахитът символизира изобилието, разширяването и новото начало. С този камък ще откриете нови парични потоци и благодарение на интуицията си ще откриете нови възможности за подобряване на живота си, или да решите проблеми във ваша полза. Малахитът е талисман за нови бизнес начинания – насърчава практичността и лоялността в бизнес партньорствата.

Като любовен камък, малахитът е защитен камък – абсорбира негативната енергия и помага за справяне с неконтролируемите емоции. Насърчава промяната. Ако сте готови да оставите миналото и да продължите напред, този камък ще ви даде смелостта и силата да го направите. Помага за емоционално изцеление след травми и негативни преживявания от миналото. Ако сте били плахи или предпазливи в любовта, малахитът ще ви насърчи да рискувате. Помага за преодоляване на страховете и за устояване на всяка форма на емоционално изнудване. Премахва срамежливостта. Насърчава здрави и щастливи взаимоотношения, които се основават на любовта. Ще бъдете по-отговорни в мислите и действията си. Ще помогне да запазите емоционален баланс и да останете позитивни и оптимистични. Камъкът носи много вдъхновяваща, изцеляваща и пречистваща енергия, която може да отвори сърцето ви, за да привлечете  още любов.

Гривните с малахит са мощен защитник срещу отрицателната енергия, отварят сърцето за промяна и напредък,   помагат за духовна еволюция, като изчистват минали негативни преживявания, лекуват на физическо и на емоционално ниво. Носете малахитена гривна за насърчаване на трансформацията. С нея лесно ще прекъснете нежеланите връзки и ще станете по- отговорни за действията, мислите и чувствата си. Лесно ще се освободите от своите задръжки и ще започнете да изразявате чувствата си. Малахитът е божествен камък, който премахва блокажи на ума и тялото

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.