Цитрин

Цитринът е изключително ценен, защото почиства и възстановява духовното ни Аз.

 Всеки ден ние сме изложени на чужда енергия, вредна или добра за нас. Когато сме събрали много отрицателна енергия, се чувстваме в лоша кондиция.  Цитринът е идеалният инструмент за почистване и подмладяване на духа ни. Трябва да правим това възможно най-често, особено ако сме в обкръжението на много хора, в нездравословна среда (всеки може да прецени сам за себе си каква е тя).

Ако изпитвате копнеж по радостта и веселието – носете цитрин. Той носи силата на слънцето и дава вдъхновение. Кристалът отваря ума към нови идеи и подтиква към творчество и полет на въображението. Помага и за осъществяването на мечтите. Но първо трябва да знаем какви са те. Чрез активиране на въображението и волята, цитринът помага да си представим ясно какво искаме и след това дава упоритост, за да го осъществим.

Цитринът е носител на самоусъвършенстване и е отличен камък за самолечение. Помага при депресия, страхове и фобии. За оптимизъм, вяра, вътрешен мир, мъдрост и за стимулиране на интелектуални дейности. Енергията на цитрина помага при усвояването на информация и анализирането й. Помага за запазване на спокойствие дори и в най-трудните ситуации. Насърчава спонтанността. Когато носите цитрин си казвайте“Аз създавам света! Искам! Знам целите си и ги преследвам!“

Цитринът е щастлив камък и може да донесе щастие на човека, който го носи. Известен е като камък за успех и камък на търговията – привлича успех и изобилие в бизнеса и кариерата. Кристалът носи енергията на парите и привлича богатство и изобилие.

Цитринът е силен защитен камък. Той предотвратява всякакви емоционални и умствени заплахи,   и отрицателни енергии.

Цитринът се използва за лечение на заболявания, свързани с отделителната и храносмилателната система.  Подобрява функциите на ендокринната система – регулира дизбаланса на щитовидната жлеза и жлъчката. Кристалите цитрин енергизират тялото и укрепват нервната система.  Стимулират правилното храносмилане.

Кристалите цитрин не трябва да се почистват много често като другите кристали, но можете да ги почистите, когато са били изложени на много отрицателна енергия за кратък период от време. Измийте кристалите с вода и ги оставете да „си починат“ за ден от вас, за да се презаредят. Накисването на цитрин в чаша чиста вода е добър еликсир за премахването на токсините от тялото. Помага за облекчаване на болезнените симптоми на ПМС, като горещи вълни, промени в настроението, подуване на корема и прекомерен апетит. Използва се и за преодоляването на умората.

Най-добрата комбинация на цитрин с други скъпоценни камъни: с хематит и други видове кварц.

Най-хубаво е когато носите цитринът постоянно със себе си като бижу.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.