Яспис

Да имаш яспис е като да имаш най-добър приятел в живота. Той подкрепя, успокоява, носи щастие, нежност, комфорт и пълнота, отмора и хармония. За здравословен баланс във всички аспекти

Помага при справяне с неприятности и преодоляването на негативни емоции.

В здравословно отношение ясписът се използва като възстановителен камък при влошено функциониране на вътрешните органи – при разстройства на храносмилателната и отделителната система.

Силен защитен камък, използван за талисмани и амулети. Ясписът е символ на мотивацията, решителността и просперитета. Помага да се фокусирате над целите си (и  още по-добре ако те са финансови). Ясписът пази от лоши решения и опасни ситуации.

Носете яспис, когато имате идеи и искате по-скоро да ги осъществите. Носете яспис и когато почувствате умора.

Той успокоява безпокойството и неудовлетвореността. Изпълва с чувства на стабилност, сигурност и удовлетворение и емоционално изцеление.

Ясписът  насърчава честността, доверието и верността във взаимоотношенията.  Изпълва с кураж посрещането на предизвикателствата и  проблемите. С него лесно ще приключите връзка, без да усещате, че идва краят на света. Камъкът е мощен лечител на всякакви емоционални травми. И на разбити сърца – облекчава болката и я замества със спокойствие, така ще сте готови отново да отворите сърцето си за някой, който чука на вратата 🙂

Ето и най-добрите комбинации за съчетание с яспис: Ако искате повече късмет или пари, носете яспис заедно с някои от тези камъни: ахат, хематит, авантюрин, гранат, карнеол, содалит и цитрин. Ако искате да се чувствате защитени, независимо къде се намирате, или пътувате – яспис и: ахат, авантюрин, тюркоаз, оникс, карнеол, флуорит, малахит, гранат, тигрово око.

Малките камъчета яспис помагат да сте оптимисти, инициативни и борбени. Ще ви помогнат да се отървете от страховете си, ще ви насърчат да мечтаете и да превърнете мечтите си в реалност. Ясписите, независимо от оцветяването са силно заземяващи камъни – ще ви напомнят, че всички решения са ваш избор, ще ви помогнат да се концентрирате и да се радвате на малките неща, за да бъдете щастливи.

За предотвратяване на неуспехи, за привличане на любов, разбиране, щедрост и състрадание, едновременно с упоритост и решителност. Ще ви накара да се отървете от страховете и фобиите си, и  да живеете хармонично с другите.

С яспис: “Вървя уверено напред към това, което искам!“, стига да искаш, естествено.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.