Родонит

За емоционален баланс, по-високо самочувствие, самостоятелност и себеуважение. За балансиране на емоциите и успокояване на нетърпението, за любов и приятелство, страст, хармония, по-лесно даване на прошка, за милост и състрадание. За реализиране на целите и заземяване на негативна енергия.

Родонитът ще ви помогне да разберете дарбите си и ще ви подтикне да ги покажете пред света, да откриете истинската си страст, да усвоите нови умения за личностно израстване и реализация в живота.

Родонитът се счита женски минерал. И е един от редките скъпоценни камъни. Източните култури го смятат за божествен камък, който може да събуди любовните чувства и да подтикне собственика си да разкрие своите таланти, да вярва в себе си и да възстанови надеждата за по-добри дни. В някои страни вярват, че минералът ще донесе популярност и световно признание на собственика си. Камъкът развива зависимост към творчество – литература, музика, живопис… Помага човек да вникне във всякаква ситуация, дори в безнадеждната, и да извлече от нея позитивното. Камъкът помага да се открие пълният потенциал на човека, и същевременно да не хаби енергия напразно. Настройва за пълноценна работа и творчество. Помага за хармония в брака и сексуалните отношения.

В литотерапията се използва при лечение на артрит, автоимунни заболявания, очни разстройства, за укрепване на имунната и нервната система, за стимулиране на метаболизма. 

Използвайте родонит когато сте разконцентрирани и тревожни.  Премахва безсънието. Ако ви измъчват кошмари и тревожност, поставете родонит под възглавницата си.

Най-подходящите собственици на този камък са представителите на зодии Близнаци и Везни. Той ще им помогне за откриването на повече възможности и да направят по-лесен избор на път в живота, за по-гладки отношения в бизнеса, за усвояване и прилагане на нови знания и умения, за развитието на интуицията и паметта.

Препоръчва се бижутата от родонит да се носят на лявата ръка. Казват, че има връзка с лявото полукълбо на мозъка, а и то е отговорно за творческите таланти.  Гривна с родонит ще увеличи енергията на човек и ще го зарежда постоянно.

Бижутата с родонит придават на собствениците си нежност и изтънченост. Ако искате да настаните трайно хармонията и мира в живота си, носете бижута с родонит.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.