Апатит

За даване и получаване на духовна мъдрост... "Аз съм отворен за вдъхновението и действието“.

Помага за успокояване на нервната система и поддържа вътрешния баланс. За спокойствие и облекчаване на стреса, творчество, вдъхновение, засилване на интуицията, пречистване…  Синият апатит повишава психическото съзнание и отваря ума за прозрения, вдъхновение и амбиция. Това са думичките, на които Апатитът е и символ. Иначе казано, вашият апетит за живот, творчески полет, нови начинания и страстни преследвания ще се осъществят, ако имате апатит и познавате вдъхновяващата му енергия. Спрете да чакате бъдещето, за което винаги сте мечтали и започнете да провръщате мечтите си в реалност с този камък, като го носите смело. Силата на апатитите се крие в тяхната способност да подтикват към действие. Апатитът  помага да планирате стъпки, които да предприемете, за да постигнете целите си. Дава тласък на мотивацията, така че всъщност да ги следвате.

Много от времето, когато сме в застой задълго (а то е или защото не знаем какво искаме, или ние знаем какво искаме, но се колебаем да бъдем действени) ни прави неудовлетворени от ежедневието, а това води до още по-големи мисловни блокажи. Сините апатити ще ви извлекат от тази негативна спирала и ще ви изпълнят с оптимизъм и вдъхновение. Ще помогнат да   видите истинската причина, поради която сте в застой и не правите нищо за живота, който искате. Независимо дали е страх, съмнение, скръб или болка от миналото, синият апатит ще ви отърве от нервността, ще помогне за възстановяването на вашата целеустременост и страстта, и мотивацията да предприемате нови неща, в нови области. Ще се появят нови интереси и възможности. В съчетание с енергията, фокусирана върху действията на този камък, най-вероятно ще се окажете на път, за който някога сте мечтали.

За да започнете да работите със синия апатит, първо придобийте яснота за истинските си желания. След това пуснете апатита в действие.

Камък на спокойствието и хармонията. Стабилизира емоциите. Препоръчват го на хора, които рискуват ежедневно или изпълняват много важна работа: полицаи, спасители, каскадьори, хирурзи. С помощта на апатита, вие винаги ще забравите за гняв, раздразнителност и агресия. Познавачи твърдят, че апатитът защитава собственика си от проблеми, трудности у дома и на работното място. Хората, които носят кристала често имат пророчески сънища. Апатитът влияе положително на лечението на нoĸтитe, aлepгии, apтpит, ĸocтитe, мycĸyлитe и нepвнaтa cиcтeмa. Πoдтиcĸa глaдa и xипepтoниятa. Полезен за постигане на жeлaнитe peзyлтaти при диети. Помага за изгpaждaне на здpaвocлoвни xpaнитeлни нaвици. Ускорява метаболизма. Действието му се усилва в комбинация с други кристали.

Ако сте привлечени от енергията на синия апатит, означава, че има нещо, което желаете да подобрите или промените, но се бавите умишлено.  Ако има нещо, което страстно искате да правите, синият апатит ще ви даде енергичен тласък и ще задоволи жаждата да получите повече от живота!

Как да го използвате – на гривна естествено – така ще бъде винаги с вас. (Двете  гривни в тази  статия ще  ви  отведат  до продуктите и подробностите  за тях).

Направете списък с 3 неща, които много искате да правите, но никога не сте направили крачката, за да ги осъществите…  Носете камъка си с вас и вдъхновението ще изпълни живота ви.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.