Карнеол

Когато искаш да предприемеш големи действия и да постигнеш голямата си цел - Карнеолът е скъпоценния камък за теб.

Бижута с карнеол се носят, за да увеличат личната сила, физическа енергия, куража и творчеството. За повече жизнена сила, сексуална и творческа енергия. Карнеолът намалява чувството на гняв, ревност и страх, като помага за овладяването на самоконтрола и вътрешната сила. За по-спокоен ум, тяло и душа, за внасяне на хармония между умствения фокус и творческото вдъхновение.  Гривните с карнеол са мощен помощник на тези, които искат да изградят доверие, самооценка и власт в себе си.  Помагат да имате смелостта да предприемете “скок на вярата”, който се страхувате да направите. За преодоляване на страха от това, че ще направите  неправилно нещо. Помага на тези, които често са склонни да отлагат, особено когато става въпрос за важни решения за живота. Носенето на карнеолена гривна подобрява жизнеността и волята, осигурява увереността, необходима за реализирането на мечтите и овладяването на нови възможности. 

Карнеолът е камък на зачатието, на сексуалната енергия. Събужда страстта и привлича любов, щастие и съпружеска вярност. Поощрява хармонията, творчеството и самочувствието. Действа успокояващо и подобрява настроението. Носи успех във финансовите дела и привлича благополучие.

Карнеолът усилва умствената способност и концентрация, стимулира красноречието. Мощен камък за увеличаване на личната сила, физическата енергия, творческите способности и самоутвърждаването в обществения и професионален живот. Когато отивате на интервю за работа, не забравяйте да носите карнеолена гривна или  камък карнеол – той ще донесе късмет, възможност и събуждане на скрити таланти.

В литотерапията се използва за подобряване на имунната система и нормализиране обмяната на веществата, подпомага сексуалната функция, зачеването и плодовитостта. Препоръчва се при ревматизъм, артрит, невралгии и мускулни спазми. Много добре се повлияват от него и кръвопречистващите органи – черен дроб, далак, панкреас и жлъчка. Насърчава образуването на нови кръвни клетки. Карнелът се използвал в древни времена заради лечебните му свойства. Смятало се, че дава кураж в битка и го поставяли в украсата на бойното снаряжение. Смятало се, че помага на плахите да станат смели. В древния Египет го носели за източник на постоянно обновяване и жизненост. 

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.