Аметист

Камък на духовността, богатството и равновесието, символ на благородство и любов.

Укрепва паметта, контролира емоциите и подтиква към творчество. Освобождава от мъката, носи успокоение и равновесие. Камък на мъдростта и познанието – развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби. Използва се в практики за освобождаване от зависимости и при лечение на безсъние, главоболие в резултат на нервно напрежение, кожни заболявания, главоболия, предпазва от рани и изчиства ума.  В семейно отношение внася мир и хармония. На творческите натури носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба.  

Известен е като камъкът на промяната и може да донесе всякакъв вид промяна във вашия живот. Помага за преодоляването на стари емоционални рани и заздравява психиката. Въздейства положително при главоболие, мигрена, безсъние, проблеми с имунната система. Носен под формата на бижу, влияе благотворно върху нервната система, създава чувство за сигурност и душевен покой, укрепва паметта, контролира емоциите, подтиква към творчески труд. Поставянето на аметист на челото оказва положително въздействие при главоболие и мигрена. Аметистът се използва за облекчаване на стреса, укрепване на ендокринната и нервната системи, увеличаване на активността на дясното мозъчно полукълбо, нормализиране на действието на епифизата и хипофизната жлеза, пречистване на кръвта и повишаване на енергията. Регулира и подобрява кръвообращението. Помага при лечението на психични разстройства, хармонизира всички нива на съзнанието, допринася за повишената интелигентност и многостранното развитие. Амулети от аметист се използват за повишаване на благосъстоянието. Аметистът засилва ефективността на други камъни и кристали.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.