Авантюрин

Наричат го камък на просперитета.

Зарежда с оптимизъм и увереност. Помага за творческото развитие на личността, за реализиране на всеки замислен проект и ново начинание. Привлича професионален успех. Това е идеален камък за онези, които гледат позитивно на живота. Камък  на пътешествениците, моряците, бизнесмените, банкерите- на всички предприемчиви хора, които не се боят от риска и вярват в своя успех. В трудни и рискови ситуации предпазва от неприятни случайности и спасява от беда. Изцелител на ума, сърцето и душата. Талисман за любов и страст, за неочаквани постъпки и решения. Зарежда с оптимизъм и увереност.

Оказва благотворно въздействие при главоболие и мигрена, укрепва зрението и ускорява зарастването на рани. Нормализира сърдечната дейност, облекчава и успокоява емоциите, дава мир и спокойствие.

Използвайте го за любов към себе си, при самота и сърдечна загуба. Носен като бижу облекчава тревожността, поражда емоционална безопасност и сигурност.

Зеленият авантюрин е известен като „щастлив талисман“ или „камък на възможностите“. Има успокояваща енергия, която е изключително полезна за хората, страдащи от безпокойство и страх. Идеален камък за насърчаване на хармонията. 

Ако започнете да носите авантюрин, ще откриете, че много лесно ще се сприятелявате, ще подобрите взаимоотношенията си с другите, без негативност или конфликти. Камъкът изчиства блокажите и регулира способността ни да общуваме и да формираме емоционални връзки с другите. Насърчава хармонията и изчиства личната психическа енергия. Авантюринът е перфектен камък за подобряване на взаимоотношенията-семейни, романтични, професионални и междуличностни. Ще ви помогне да простите на другите и на себе си, за да поддържате позитивността в живота си.

Авантюринът ще поощри желанието да опитате нови неща. Не случайно името му е толкова сходно с „приключение“. Авантюринът се нарича и „камък на комарджията“, тъй като неговият зелен цвят е свързан с парите. Казват, че ако носите парче авантюрин, никога няма да загубите залог. Отличен камък за бижута поради красивия, блестящ зелен цвят. Но дори и извън неговата естетическа стойност, носенето му като бижу може да има допълнителни ефекти. Идеалният начин за носене на авантюринови бижута е да бъдат в допир с кожата. Така се поддържа постоянен поток от енергия и се предотвратява блокирането и мудността. Заради влиянието на камъка върху романтичните отношения, някои хора използват авантюрин в сватбени или годежни пръстени.

Авантюринът е най-добре да се съчетава с други камъни, които насърчават комуникацията и интуицията. С тюркоаз се подобрява комуникацията и се решават бързо емоционални проблеми. В комбинация с кварц се усилва силата на авантюрина за емпатия и прошка. Съчетание с розов кварц ще помогне за развиването на много по-позитивно и щедро отношение към другите хора. Смята се, че камъкът носи добро здраве, успех и подмладяване. Помага за облекчаване на стреса. Чудесен камък за всеки, който се старае да преследва целите си. Подобрява релаксацията, регенерацията и възстановяването. Повишава доброто настроение, силата на волята и държи негативните емоции под контрол. Ако сте нерешителен в действията си, авантюринът може да ви помогне да видите ясно целите си и да ви подтикне към преследването и осъществяването им. Камъкът отблъсква тревогите и страховете.

Авантюринът е щастлив камък за идеалистите. Енергиите на този камък предизвикват мотивацията на човек да стане по-добър и почтен. Авантюринът е универсален лечител. Той се използва за намаляване на стреса, развитие на доверие и просперитет. Помага да станете самодисциплиниран – да прекъснете лошите навици като преяждане, злоупотреба с алкохол, хазарт и други. Авантюринът e един от най-полезните камъни за по-добри романтични взаимоотношения.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.