Малки тайни за лилавите естествени кристали и минерали

Ако обичате лилавия цвят и носите естествени кристали в лила, статията е за вас.

Спектърът на нюансите в лилавите кристали е страстен и екзотичен, а те символизират толкова много и различни неща. Лилавите кристали означават магия, мистерия, реална и добра преценка. Те определят усещане за спокойствие и благополучие. Енергиите на лилавите кристали помагат да се отървем от препятствията и да възстановим баланса в живота си. 

Списъкът продължава и продължава! Ако обичате лилавото и неговите нюанси, четете надолу. Енергиите на лилавите кристали имат способността да повдигат духа и настроенията.  Отпускат ума, успокояват нервите, така че да можете да се съсредоточите върху спешните задачи. Лилавите кристали насърчават въображението и креативността. С тяхна помощ ще ги разгърнете така, че да продължите да се вдъхновявате да измисляте прекрасни нови неща. Тези кристали се препоръчват за справяне с ежедневния стрес – на работохолици или такива, които имат прекомерна работна етика, на хора, които страдат от безсъние и честа депресия. Лилавите кристали ще им помогнат да забавят темпото, да се огледат и да си отдъхнат. Те ще им напомнят да се грижат за своето благополучие и да се насладят дори на кратка, но качествена почивка. Тези кристали са много пречистващи. Те ще ви отърват от негативните енергии и нездравословните емоции, и ще ви помогнат да възвърнете баланса си.  Лилавите кристали ще внесат мир и хармония в живота ви и ще повишат настроението ви, така че отново да се чувствате силни и уверени. Тези кристали изострят ума и подобряват паметта.

Лилавите кристали и минерали символизират трансформацията, духовното осъзнаване и креативността. Смята се, че са много полезни при лечение и преодоляване на зависимости. – осигуряват умствена сила и вътрешна устойчивост. Лилавите кристали са насочени към хипофизата и епифизата – регулират секрецията на хормони. В литотерапията се използват за облекчаване на депресия, сътресения, тревожност, главоболие и дори психични заболявания. Помогнат на тялото да се излекува на клетъчно ниво. Тези кристали намаляват стреса и да лекуват определени заболявания на кръвоносната система Те могат да пречистят кръвта и да нормализират кръвното налягане. Те също да успокоят нервите и сърцебиенето. Успокоят отоци и синини при травми и помагат при определени нарушения на слуха. Полезни за храносмилателната система – ускоряват метаболизма. Използват се в козметични процедури за почистване на порите и да стимулират растежа на косата. Лилавите кристали са много полезни, когато става въпрос за съдебни дела или нещо, което включва комуникацията с юристи. С лилавите камъни ще се чувствате защитени и освободени от психически стрес. Много различни видове лилави кристали имат енергии, стимулиращи ума и паметта. Ако усетите следобеден спад на енергията и умора през работния ден, лилавите кристали могат да помогнат. Поставени под възглавницата, лилавите кристали и минерали носят здрав сън и вдъхновяващи сънища, а ако си носите камъче или бижу, ще имате късмет и висока вибрация през деня.

Лилавите камъни могат да ви помогнат да превърнете блестящите си идеи за правене на пари в реалност. Това са кристалите, които ще донесат успех на вашия бизнес – те влияят положително на взимането на решения в дългосрочен план. Лилавите кристали са много духовни кристали. Нямат отрицателни странични ефекти, защото в тези кристали няма следа от гняв или насилие. Те са кристали на мира. Те ще успокоят страховете ви, ще пробудят надеждите ви, ще приповдигнат духа ви и ще ви освободят от вина и чувство за малоценност. Лилавите кристали са и кристали на истинската, чистата и емоционална любов. Влюбените често си разменят тези кристали, за да укрепят връзката и ангажираността си един към друг.


Тези кристали резонират с истината и искреността. Те ще ви заобиколят с щастлива енергия и силно чувство на състрадание към другите. С лилавите кристали ще спрете да се притеснявате твърде много и ще спрете да се разсеяни.  Лилавите кристали ще ви донесат любов, радост и изцеление. С тях ще се насладите и на любов, безусловно доверие, балансирани и стабилни отношения. Може да комбинирате лилавите кристали с  цитрин, планински кристал, турмалин, хаулит, халцедон, жадеит, кунзит, гранат, сапфир, шпинел, танзанит.