Унакит

Унакит носи енергията на  младостта, растежа, богатството, успеха, любовта и невинността. Балансира емоциите, предизвиква радост към малките неща, повишава удоволствието от хоби занимания и в същото време вдъхновява към постигане на измерими успехи в проекти и начинания.
Най-добрите комбинации за използване на Унакит са с кристали и минерали, представляващи  елементите  въздух, огън и  вода. Тъй като е балансиращ камък, свързването му с други  камъни ще  осигури успех във всяка област - например с кварц, ахат и аквамарин. За духовно развитие и усъвършенстване, съчетайте унакит с ангелит и ларимар. Прекрасна е комбинацията с пренит, всякакъв вид яспис и  родонит.

Когато се използва като придружаващ камък, той помага  за поддържане на баланса между физическия и духовния живот.

С унакит лесно ще премахвате пречките по пътя към личностно израстване. Камъкът освобождава от гняв и болка. С него  ще  сте с повече самочувствие, самоконтрол, позитивността ще  е  във вас навсякъде, а и ще правите по-малко грешки, и ще имате по-малко неуспехи.


Унакит е камък за саморазвитието и емоционалното изцеление, физическото здраве и пречистването. За търпение и постоянство. 
Освобождава енергийни блокажи. Използва се за регулиране на репродуктивната система, за по-лека бременност и за здравословно развитие на неродените бебета.
Ефикасен е при възстановяване от травми или  заболявания. Стимулира общото физическо състояние и е идеален за използване при медитация.

Tags: унакит

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code