Кварц

Вълшебен камък. Много разноцветен. Прекрасен.

Кварц – камъкът на сърцето, любовта и красотата. Камък за любов. Помага да развием в себе си състрадание и обич, да се научим как да даваме и получаваме любов. Често е наричан „любовният камък” или „сърдечният камък”, защото ни отваря към безусловната любов във всичките и форми: семейна, платонична и романтична. Помага в търсенето на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие. Увеличава творческите способности и увереността. Освобождава и отстранява болезнени спомени, премахва вината, балансира емоциите, намалява стреса, носи мир и спокойствие. Подходящ е за лечение на емоционална и физическа болка от детството и юношеството. Поставен под възглавницата осигурява здрав и спокоен сън. Кварцът е най-полезният и универсален от скъпоценните камъни. Той има уникалната способност да бъде "програмируем", което означава, че можете да „влеете“ позитивните си намерения в него и да го носите.

Премахва/неутрализира негативни влияния - преобразува тази енергия в положителна и чиста. Помага при преодоляването на ниската самооценка и повишава самочувствието, концентрацията, успокоява тревоги, паника и истерия. Изчиства блокажи и помага за възстановяване на самоуважението, независимостта, и творческия потенциал. 

Розовият кварц помага човек да надхвърли светското в живота, да открие истинското си намерение, цел и да се възвиси духовно. Как да превърне мечтите си в реалност. Неговата енергия е мощна, нежна и успокояваща. Използва се при лечение на кръвни нарушения, за баланс, засилване на имунната система, за укрепване на чернодробните и бъбречните функции и за очистване от токсини.  Лекува сърцето и спомага за правилното функциониране на кръвоносната, отделителната и половата система. Изчиства блокажи и емоционален дисбаланс. Розовият кварц е камъкът на безусловната любов. Силен енергиен камък с успокояваща и балансираща вибрация. Насърчава емпатията, помирението и прощаването на другите. Намалява стреса, напрежението изблиците на гняв, ревност и негодувание към другите. Лекува сърдечни проблеми и неразположения, свързани с негативни емоции. Романтичен камък за привличане на любов и заздравяване на съществуващите взаимоотношения. Помага за освобождаване на натрупаните емоции и скръб. И несподелени чувства с околните. 

В литотерапията кварцът се използва за лечение на тимуса, сърцето и белите дробове и различни онкозаболявания. За постигане на по-млада кожа; стимулиране на кръвоносната система, сърцето, при бъбречни заболявания; при масажи за облекчаване на главоболие и световъртеж, астма и разширени вени.

Рутиловият кварц помага при енергийни блокажи. Носи физически и психически баланс и стабилност. Подобрява самостоятелността и помага при вземането на решения.  За ускоряване на лечението на наранявания и забавяне на стареенето. 

Опушен кварц/Морион абсорбира и преобразува отрицателната енергия в положителна. Чудесен камък за облекчаване на болката. Помага да се предотвратят емоционални кризи.  Улеснява превръщането на мечтите в реалност. 

Ягодов кварц - освен всичко горе казано + любов, той може да ви направи „победител на деня“. Действа успокояващо и зареждащо за тези, които мислят и търсят любовта, изразяват благодарността и щедростта си по-често. Помага за балансиране на психиката, емоциите и постигане на хармония. Чудесен посредник за придобиване на скрити знания. 

Комбинацията от кварц и хематит балансира тялото, ума и духа. 

Кварцът е защитен камък – ако си нямате все още гривна, снимките и линка по-долу ще  ви отведат  до бижута с кварц, а ако си имате  кристал -  може да го носите в чантичката с лекарства.

Вижте тук Бижута с кварц

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code